dilluns, 27 de desembre del 2010

Varekai

Cada any abans de les festes de Nadal ens agrada fer una escapada a Barcelona per tal de veure l'ambient í les il•luminacions de carrers i botigues. Ens agrada començar per la Fira de Santa Llúcia, visitar algun museu, fer alguna compra, si cal, i acabar anant a veure un espectacle. Aquest any hem triat "Varekai", l'ùltima creació que ha portat a les nostres terres "Cirque du Soleil". Nosaltres només havíem vist "Quidam", que amb tota la seva espectacularitat era una mica monocromàtic, que li restava una mica d'impacte, segons el meu parer. Ara amb "Varekai" el color ha tornat a la pista donant més vida a l'espectacle.

El lligam de tots els números que componen la representació de "Varekai" és el mite grec d'Icar, al que se li desfan les ales per volar massa prop del sol. En aquest cas no cau al mar si no prop d'un bosc en el que les criatures que hi viuen li ensenyen a volar de nou.

La paraula "Varekai" vol dir "en qualsevol lloc", en llengua romaní, homenatge a l'esperit nòmada, a l'art, la tradició i l'ànima del circ.Tots els números van ser espectaculars. Molts d'ells els hem vist en altres espectacles, en viu o a la televisió, però tot el conjunt fa que doni la impressió que et trobes en un món que no te res a veure amb el circ.

El vestuari espectacular ha estat creat per la dissenyadora de teatre i cinema, guanyadora d'un Oscar. La música és una combinació de sons que van des de rituals hawaians, cançons trobadoresques del segle XI, melodies armènies i música gospel que moltes vegades et fan posar pell de gallina.

Els personatges que es estan contínuament a la pista, movent-se o completament quiets, admirant l'actuació dels acròbates, ajuden a fer l'espectacle molt més complert.

Diria que "Cirque du Soleil" ha sabut trobar l'espectacle perfecte. Recomanable des de tots els punts de vista.