diumenge, 12 de desembre del 2010

Havaneres per a La Marató

A la vila on més es canten i on més es parla d'havaneres no hi podia faltar una cantada per col•laborar amb la Marató de TV3. Es va celebrar al Teatre Municipal de Palafrugell ahir dissabte amb força assistència de públic i amb una recaptació de més de 3.000 Euros. A la vegada es va dedicar a en Càstor Pérez, cantant i investigador del món de l'havanera, recentment desaparegut.

Va ser una vetllada promoguda per l'Associació Suport a la Dona i organitzada per la Neus Martínez, cantant i mestra de música que va interpretar una cançó amb cadascun dels grups.

L'ombra d'en Castor va estar present durant tot l'espectacle ja que ell havia cantat amb dos dels grups participants. "Cubacant" i "L'Empordanet". Els altres van ser: "Bergantí", "Arjau" i "Peix Fregit". La part més emotiva va ser l'interpretació de "Vestida de nit" amb música del mateix Càstor i lletra de la Glòria Cruz, que al final va ser repetida per tots els cantaires i el públic assistent. Pel meu gust és una de les millors havaneres que s'han escrit.

Vam assistir, doncs, a una cantada de qualitat, molt emotiva, ben organitzada i que va complir amb la finalitat que es pretenia: Col•laborar amb la Marató, un dels actes més solidaris que s'organitza arreu.