dimarts, 28 de maig del 2013

Un cap de setmana musical



Feia temps que no assistíem a dos espectacles musicals el mateix cap de setmana.


El primer va tenir lloc el divendres al TMP dins el cicle de concerts que ens ofereix Joventuts Musicals al llarg de l’any. Un duet d’acordions ens van presentar un programa de música clàssica. Normalment estem acostumats, almenys jo, a sentir aquest instrument com a acompanyament d’havaneres i altres cançons populars. Per això ens va sorprendre escoltar Mozart, Stravinski, Guinjoan, Falla i Piazzola tan sols amb la música generada per l’acordió. Els interpretes són Nikola Kerkez i Marco Sevarlic , “Jeux d’anches” (Joc de llengüetes) és el nom del concert. Per nosaltres va ser un bon descobriment.



Recordo amb nostàlgia el disc del francès Aimable “Grans boulevards” que em va fer estimar la música d’acordió, als llunyans anys 60, amb cançons parisenques conegudíssimes, moltes d’elles havien estat interpretades per Edith Piaf, cantant que sovint m’agrada escoltar. 




El dissabte vam gaudir del concert de presentació del disc “Formigues” pel grup Palafrugellenc “Els Cremats” al Centre Fraternal de Palafrugell. També aquí vam quedar sorpresos; acostumats com estem a sentir-los cantar havaneres, aquella nit no en vam sentir ni una. El disc inclou nou temes propis i tres versions de les que dues han comptat amb la col·laboració de les cantants Sílvia Pérez Cruz i Alba Guerrero.

És una satisfacció sentir un grup musical de casa que no s’estanca, que cada dia innova, diferent de la majoria i que a més a més te quatre ex-alumnes entre els seus components.  Des d’aquí els envio els meus aplaudiments i els millors desitjos per aquest nou disc.