dijous, 23 de maig del 2013

Encesa de l'estelada o al mal temps bona cara




Aquesta primavera el temps no ha col·laborat gaire en la celebració dels nostres actes festius. Primer va ser la pluja durant els dies de "Flors i violes", després el vent en"l'Encesa de l'Estelada" i després el fred i la pluja durant el "Carroussel Costa Brava".Tot va quedar uns mica deslluït i molta gent es va quedar a casa. 



Concretament a dos quarts de dotze de la nit del dissabte dia 18 a la Plaça de Can Mario, oberta a tots els vents, bufava una bona tramuntana. Tot estava a punt per "l'Encesa de l'Estelada"; les espelmes estaven ben col·locades formant les quatre barres i l'estrella al capdemunt. La gent hi acudia protegits pels abrics d'hivern. Els grallers ja havien fed la crida per assabentar als vianants, pocs amb aquell temps, que tot estava a punt de començar.



Quan vam arribar a la plaça moltes persones estava encenent les espelmes que prèviament havien pagat per contribuir a l'acte. Però la tramuntana anava bufant i quant una s'encenia, dues es tornaven a apagar. Fins i tot va ser impossible encendre les espelmes de l'estrella, protegida per cartrons; el vent se'ls emportava i ho apagava tot.


Davant la impossibilitat de continuar es va obtar que a l'hora de cantar "Els Segadors" cadascú agafaria una espelma i l'aixecaria com fent un brindis al cel. El públic, força nombrós, va alçar la veu tot cantant el nostre himne nacional; es va trobar a faltar, però, una persona que dirigis la interpretació. Al final tothom va poder agafar les espelmes que havia patrocinat o alguna de les que quedaven i emportar-se-les a casa.



1 comentari :

mamainès ha dit...

Ja tens raó el temps no ha acomanyat gaire pero amb paraigues i abric vam sortir de casa, sort que el dia de San Jordi va fer bon temps, els carrers estaben plens, també la fireta dels nens i la marxa de la garoina van tenir moltes inscripcions.
Joan vaig seguint el teu blog m'agrada molt, i ara veig que puc tornar a fer comentaris.