dimecres, 15 de maig del 2013

Girona, temps de flors (I)

 
Sant LLuc
 Quan arriba la primavera, val la pena anar a pasejarse per la Girona antiga per admirar i gaudir de l'exposició anual de flors; aquest any ja  van per la 58ª edició; en fa molts  que procurem anar-hi en un dia feiner per no trobar-hi tanta gent, però ahir, tot i ser dimarts, els carrers  del centre antic anàven de gom a gom i les cues als llocs més emblemàtics eren molt llargues, sobretot a l'Església de Sant LLuc, als anomenats Banys  Àrabs i a les Sarraïnes, però valia la pena. Com ja deia la publicitat i el plànol que es repartia no vam deixar de veure els 10 imprescindibles i després tots els que anàvem trobant en el nostre recorregut. Amb les fotografies no fan falta paraules. 
 Banys Àrabs

Les Sarraïnes
Sant Nicolau
Claustre de la Catedral

Torre Gironella
La Carbonera


Finestra d'una casa qualsevol
Vam  completar la visita degustant el "Menú de temps de flors 2013" del restaurant "La Calèndula" que fan una cuina especialitzada en flors.  El seu lema per aquest dies és: "L'experiència floral de la teva vida; mira, flaira, escolta, acaricia i menja-te-les". El sol nom dels plats ho diu tot.
Aperitiu: Tempura d'herbes i flors aromàtiques.
Entrant: Niu de pasta fresca ecològica amb pesto de calèndules o Amanida de roselles ( roses i altres flors) i albercocs amb recuit de drap.
Principal:Tronc de lluç amb infusió de flor de camamilla salvatge i pèsols en textures o Garró de porc confitat amb aiguanaf, flors de romaní i culis de garrofes.
Postres: Bunyols de flor de saüc i copa de xampanet de les seves flors.
Per beure: Una cervesa d'elaboració pròpia: Gala de flors ( tot seguint una recepta medieval, a més a  més de llúpul i flocs de civada,  s'hi ha afegit hibisc, calèndula i saüc).
Per acabar vam prendre una infusió d'herbes i flors fresques.

Tot plegat va ser excel·lent.Un dinar que no es per fer sovint però que lliga totalment amb el que fèiem a Girona aquell dia.


1 comentari :

mamainès ha dit...

Que bé aquestes fotos, també vam anr-hi pero vam fer un recorregut molt curt,el menu de La Calèndula m'agrada molt mirarem d'anar-hi l'any vinent