dissabte, 27 de juliol del 2013

La cica del nostre jardí

 
La nostra cica. Totes les fulles són noves d'aquest any. (19/07/2013)
La cica (Cicas revoluta) és una palmera oriunda del Japó. També s'anomenas cica de Sagú  o palmera d'Església. Aquesta fa molts anys que la tenim plantada al mateix lloc. No sé quan de temps ha de transcórrer, ja que a la nostra no li ha passat mai, que al peu de la planta surten unes petites "pinyes" que arrancant-les i enterrant-les fan que neixi una nova planta.

Surten les petires fulles (30/06/2013)
  Aquesta i algunes altres, que vam anar regalant, les van portar el meu fill i la seva dona, que és mallorquina, d'Alcudia. Un cop enterrades,  quan ja havia perdut totes les esperances, van sortir uns  puntets verds  que van anar creixent fins a formar unes esplèndides plantes. La que veieu és l'única que ens ha quedat amb tot el seu esplendor. Són de creixement molt lent, no cal desesperar-se , però l'espera val la pena.


Amb les fulles de l'any passat (05/07/2013)
 Fa onze anys que la petita pinya va arribar de les Balears i  ara ja fa molta patxoca. Totes les fulles que es veuen són noves , les velles han estat tallades, com cada any, anant-se formant així la planta, com  totes les palmeres.

(08/07/2013)
Sense les fulles de l'any passat (07/09/2013)
(12/07/2013)
És una planta que no necessita ser gaire cuidada. Jo només la rego i trec les herbes del voltant.