dilluns, 25 d’abril del 2011

Sant Jordi 2011



He obert la finestra del menjador i un cel completament blau ha aparegut davant dels meus ulls. Després de que m'hagués despertat la fressa de la pluja durant la nit passada i pensant en les prediccions dels meteoròlegs ha estat una sorpresa agradable, però al mirar cap el costat de mar he vist que les nuvolades no ens havien abandonat. He sortit al jardí i m'ha envaït la intensa flaire de la flor del llimoner, on ja brunzien les primeres abelles per sobre de les gotes de pluja que s'havien quedat sobre les fulles i entre els raigs de sol que brillava intermitentment.

Els rosers havien començat a florir i he anat a mirar si la pluja havia respectat alguna rosa per poder oferir-les a les dones de casa en dia tant senyalat. N'hi havia dues, vermelles, cobertes per gotes d'aigua ressaltant el seu color, que al flairar-les exhalaven una intensa olor. Abans de tallar-les no he pogut resistir-me a la temptació de fer-lis fotografies en el seu ambient. Una d'elles és la que encapçala aquest escrit.

Més tard hem sortit a fer un vol pel poble per copsar l'ambient festiu. Els carrers anaven plens de gent, feia temps que no es veia tanta animació. En una part del recorregut ens hem vist frenats per l'acumulació de persones i s'avançava molt lentament, no era possible acostar-te a les parades de llibres per veure el que t'oferien, era afeixugant. Una falta de previsió per part del que varen decidir instal•lar-les en la part més estreta del carrer de Cavallers.

És un bon dia per trobar amics i coneguts fer petar la xerradeta. Per acostar-te a la instal•lació que havia muntat La Xarxa per a diversió de la mainada i anar a Plaça Nova per tal d'escoltar alguns compassos de les sardanes que aquest dia sempre s'enlairen enmig de les parades de flors i de les dels partits polítics, que en aquest any d'eleccions ens "venen" les seves propostes.

A la tarda tornem al mig de la vila per tal de participar en les deu hores de lectura de l'obra de Josep Pla. Avui es llegeix el llibre: "Barcelona, una discussió entranyable", inclòs en el tercer volum de la seva Obra Completa "Primera volada". Des del primer any, ara en fa vuit, hem llegit unes planes escrites pel nostre convilatà, des de l'escenari del Teatre Municipal. Abans he col•laborat durant dues hores amb els organitzadors de l'acte per tal d'orientar als lectors que volen llegir durant uns minuts l'obra d'un dels nostres millors nostre escriptors.

Enguany, les deu hores de lectura es podien seguir per Internet. Es així com hem acabat el dia de Sant Jordi: escoltant la veu de Montserrat Carulla, l'última dels lectors, llegint Josep Pla, còmodament instal•lats a casa nostra.