dijous, 26 de novembre del 2009

Inoblidables en Concert


La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya ens va oferir un concert Inoblidable a l’Auditori de Girona, sota la batuta de dos directors de les nostres comarques: Francesc Cassú, director de la Principal de la Bisbal i Carles Coll, director de l’orquestra de Cambra de l’Empordà.

En aquest concert i en el disc que han gravat d’ell ens ofereixen una amalgama d’estils que busquen expressament el contrast, escollint alguns dels grans compositors catalans (Mompou, Monsalvatge, Serra, Palomar. Cases...) , fusionant-los amb la Costa Brava i el seu centenari, La Nova Cançó i els seus 50 anys, les melodies més nostrades i fins i tot els més clàssics del rock català.

Tal com diu Francesc Cassú: “Tot plegat amb la serenor de la corda, la potència de la cobla, la màgia de l’arpa i la contundència de la percussió per crear aquest so simfònic que, des de l’Empordà emprèn volada i vol obrir-se pas fent servir la innovació i la qualitat com a eixos fonamentals”

L’espectacle va ser presentat, amb molt d’encert, per Martí Gironell, el presentador besaluenc de TV3 i autor d’alguns llibres com el tant conegut “El pont dels jueus”. També el vam tenir com a convidat a un dels sopars de “La Xefla”, així com als dos directors del concert. He de constatar que un dels músics de La Principal, en Gabriel Castelló, va ser alumne meu durant els seus primers anys d’escola. Fa goig veure a persones conegudes, exercint el seu ofici i oferint la seva feina, tot fent gaudir a un nombre tant gran de persones.

Ja fa un any es varen estrenar amb “Sardanes per al món” en el mateix escenari. Un conjunt de catorze peces de compositors del nostre entorn més proper. Entre elles m’agrada d’estacar “A Palmira”, de Jaume Cristau, dedicada a la dona del meu cosí Josep, que vam poder escoltar i ballar per primera vegada el dia de la seva estrena , a la plaça d’Orriols, després del casament de la parella, fa una bona colla d’anys.

Ja estem desitjant escoltar el tercer treball de la Simfònica d’aquí un any. A veure quin tema triaran per sorprendre’ns una altra vegada.