dimecres, 27 de gener del 2016

Sort del mòbil!(I)

L’altre dia tot mirant una tertúlia a la TV en la que es parlava de les utilitats del mòbil i de l’ús que se’n feia, em vaig adonar que algunes vegades m’havia ajudat a sortir d’algun contratemps. Tot i no ser persona massa dependent d’aquests artefactes, he de reconèixer  que de mica en mica i per diversos motius em veig embolicat amb el seu us, sobretot des de la implantació del Whatsaap.

D’entre totes les vegades que he tingut la sort de portar-lo a la butxaca puc explicar la d’un rescat que va tenir lloc a la Vall de Núria pel maig d’ara farà vuit anys. Havíem anat a passar-hi uns dies per celebrar que “Els Matiners” (quatre “joves” d’entre 63 i 72 anys) havíem arribat als 10.000 km. tot caminant pel Baix Empordà i especialment per totes les Gavarres.

Com és natural havíem programat un parell d’excursions. La primera que vam emprendre va ser la d’encaminar-nos en direcció al refugi de Coma de Vaca, pel Camí dels Enginyers amb la intenció d’arribar a Queralbs i agafar el cremallera que ens tornaria a Núria abans del vespre per trobar-nos amb tres de les quatre dones que ens esperaven; la quarta venia amb nosaltres.

Alguns trams del camí eren una mica dificultosos, però tot i haver d’agafar-nos amb cordes els vam superar amb facilitat. Quan vam arribar al refugi, ens pensàvem refer-nos prenent alguna cosa calenta, tot i que no feia fred, però el vam trobar tancat. Vam continuar el camí i al acabar de travessar el riu Freser va començar a ploure.


Amb el nerviosisme no trobàvem l’enllaç amb el camí de baixada a Queralbs; vam trucar, amb el mòbil, al 112 per tal de demanar  informació concreta sobre a quin punt havíem  d’agafar-lo, per seguir a partir del punt on ens trobàvem. No estàvem espantats, però al fer-nos algunes preguntes i veure la nostres edats ens van dir que no ens moguéssim, que vindrien a rescatar-nos; llavors si que ens vam espantar...