dimarts, 2 de febrer del 2016

Sort del mòbil (II)

Travessant els Freser

... A partir d’aquí els mòbils van començar a funcionar. Sort que teníem cobertura! De moment ens van informar que havíem d’anar al refugi; estava tancat però  la part de dalt es podia fer servir com a refugi lliure;  hi vam trobar algunes mantes  per poder-nos abrigar mentre esperàvem noves indicacions. Mentrestant el més important era  esperar.

Primer ens van dir que vindrien els mossos d’esquadra per acompanyar-nos,tot caminant, fins a un vehicle  situat a prop del Coll dels Tres pics. Al cap de poc ens van tornar a informar que degut a una acumulació de neu, que encara persistia des de l’hivern, ens seria difícil arribar-hi i per tant vindrien els bombers  per rescatar-nos amb un helicòpter. Amb aquestes noves noticies encara ens vam esverar una mica més.
 
Al refugi
Va passar el temps i  van arribar, a peu, dos bombers o dos mossos d'esquadra, ja no ho recordo, per tal d’orientar-nos, calmar-nos i confirmar-nos que vindria un helicòpter. Mentrestant el mòbil ens va permetre comunicar-nos amb les tres dones que s’havien quedat a Núria; davant la situació que explicàvem  es pensaven que tot plegat era una broma.

L’aparell  va arribar quan començava a pujar la boira. Com que l’helicòpter era petit va haver de fer varis viatges, amb una primera parada  en una zona més elevada, on ens deixàvem fins que arribés un altre grup. Des d’allà havien de portar-nos a un lloc segur; lloc que va costar de determinar per la boira que pujava per diferents parts de la vall. Al final van decidir  portar-nos  a Tregurà; l’últim viatge va estar a punt de cancel·lar-se   fins l’endemà, degut a la situació atmosfèrica. Quina manera d'estrenar-nos per fer el primer vol en helicòpter!
 
Els dos primers d'arribar al rescat


Ja tots a Tregurà vam ser molt ben atesos a la Fonda Rigà, però es tractava d’anar a una estació del Cremallera per tal d'arribar el més aviat possible a Núria i trobar-nos amb les altres integrants de la sortida. Entre una espera i l’altra ja quasi era fosc, els bombers van rebre una trucada per anar a un altre lloc on els necessitàvem amb més urgència i com que nosaltres ja estàvem a cobert... 

Comença el primer vol de rescat.