dissabte, 4 de gener del 2014

Dos espectacles molt diferents



Amb pocs dies de diferència hem pogut assistir a dos espectacles molt diferents: una obra de teatre còmica i un ballet.  La primera la vam veure al Teatre Capitol de Barcelona durant el cap de setmana que cada any pels voltants de Nadal destinem per fer una visita a la ciutat i gaudir del seu ambient nadalenc: passejant pels seus carrers, la fira de Santa Llúcia, visitant els pessebres de l’església de Betlem, mirant parades i paradetes, comprant si s’escau... 



Vam riure molt amb “Toc, toc” . No és una gran obra però la interpretació, a càrrec  de set personatges, amb Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC), que coincideixen a la consulta d’una eminència en psiquiatria amb l’objectiu de resoldre els seus problemes, fa que s’arribi a moments delirants. Cada un d’ells té un TOC particular i diferent del dels altres personatges. El psiquiatra no arriba mai a la consulta i seran ells mateixos els que hauran d’analitzar els seus respectius trastorns i ajudar-se mútuament, cosa que acabarà en una teràpia de grup que tindrà unes conseqüències delirants i sorprenents. Els intèrprets encapçalats per Pep Sais, Santi Ibàñez i  Mercè Comes és mouen, parlen, criden, riuen... no paren durant la durada de l’obra. És bo aprofitar una ocasió com aquesta per tal de passar una bona estona, sense preocupacions, ni maldecaps.



No havíem assistit mai a la representació de cap ballet  d’aquesta categoria. “El Llac dels Cignes”, a l’Auditori de Girona, ens va captivar des del primer moment; vàrem poder gaudir d’un espectacle magnífic.  El Ballet Yacobson de Sant Petersburg va ser l’encarregat a la representació d’aquest gran clàssic de la dansa amb música de Txaikovski, que amb el luxós vestuari i la perfecció de moviments dels quaranta ballarins és extraordinària. Fan que aquesta captivadora història d'amor: un príncep, una bella princesa transformada en cigne pel conjur d'un bruixot, un engany mortal, el virtuós doble paper d'Odette/Odile, converteixen "El Llac dels Cignes" en una experiència única.