dijous, 16 d’agost del 2012

Garoines de xocolata



A Palafrugell, vila del “peix fregit”, durant els primers mesos de l’any té lloc la campanya gastronòmica de “La Garoinada”. Però ara no parlaré d’aquest equinoderm, ni de les seves qualitats culinàries, ni de la polèmica generada per un consum excessiu dels mateixos,  que, segons alguns, pot portar a la seva extinció.

Avui es tracta de fer referència a unes altres garoines, les de xocolata. Des de fa uns anys està de moda, oferir-les com a postres després d’un bon àpat o com a “petit four” (queda molt bé quan ho llegeixes en el menú d’alguna celebració) a l’hora del cafè.

Són molt fàcils de fer i quedes com un senyor davant dels teus convidats. Només es necessiten dos ingredients:

-Ametlles i xocolata. Les ametlles han de ser filetejades i la xocolata de la classe que vulgueu. La única condició és que hi hagi la mateixa quantitat de tots dos.

- Les Ametlles es passen per la paella, sense oli i a foc fort, perquè quedin més cruixents, anant en compte de que no es torrin massa.
- La xocolata es fa fondre al bany maria o en el microones, procurant que no es cremi si o fem de la segona manera.

- Després s’ajunta, es barreja bé i amb una cullera de postres es fan pilonets a sobre d’un paper de cuinar fins que es refreden. Al final és millor posar-los una estona a la nevera, sobretot a l’estiu, perquè quedi la barreja més quallada.

I com sempre, bon profit!