dissabte, 30 de juliol del 2011

De Sant Petersburg a Moscou (II)

Església de la Sang Vessada o de la Resurrecció

Hi ha tantes coses a veure a Sant Petersburg que per força se n'ha de fer una selecció, ja que es impossible poder abastar-ho tot sense passar-t'hi un considerable nombre de dies. Vam començar a situar-nos fent una visita panoràmica, tal com anomenen a aquest primer contacte amb la ciutat, al llocs més rellevants, fent les parades oportunes per poder immortalitzar-ne la nostra estada amb les corresponents fotografies: esglésies, palaus, monuments, museus...

Les cúpules multicolors de l'església del Vessament de la Sang quan el sol hi dona de ple són un espectacle. Si entres al seu interior l'esplendor dels mosaics tipus bizantí que no deixen ni un espai lliure a les seves parets són impressionants. La catedral de Sant Isaac amb una columnata exterior i un interior també esplèndid necessitaria hores i hores per poder-ho gaudir plenament: la malaquita, el lapislàtzuli i tota classe de marbres són presents a tots costats. Són només dues de les esglésies que no es poden deixar de visitar.

Mosaics de l'esglèsia de la Resurrecció

A l'avinguda Nevsky, la més important de la ciutat, també varem visitar la catedral de Kazan que guardava la cèlebre icona de la Mare de Déu del mateix nom, que protegia la família Romanov. Va ser construïda per celebrar la victòria contra Napoleó. Tot el carrer està ple de monuments, botigues i molta animació durant tot el dia.

Vam dedicar una bona estona per visitar la Fortalesa de Sant Per i Sant Pau, situada en una illa i sobretot la catedral del mateix nom on hi ha enterrats la majoria de tsars i tsarines des de Pere el Gran. Vam haver de fer molta estona de cua tot admirant la gran agulla que arriba fins a 123 metres que culmina el campanar del temple. Al tocar les dotze del migdia surten al balcó un conjunt de músics (de carn i ossos) que interpreten una peça musical. Com totes les esglésies ortodoxes està profusament decorada amb mosaics, columnes, aranyes de cristall i tot classe d'ornamentacions.

La fortalesa de Sant Pere i Sant Pau des d'una finestra de l'Ermitage

Sant Petersburg és una ciutat creuada per 86 rius, per canals que tenen 300 km. de llargada i més de cent illes a la part del delta del riu Neva. No és estrany que una de les majors atraccions és un passeig per aquestes vies fluvials tot admirant les perspectives que ofereixen el gran nombre de construccions que es poden veure tot navegant.

Hi ha tantes coses per visitar que no es dona l'abast i ara no pararíem d'anar-les comentant però el que no es pot deixar és el Museu de l'Ermitage. Construït per Catalina II, diu que conté 2.700.000 obres d'art que s'exposen en 420 sales; per veure-ho tot s'ha de fer un recorregut d'uns 24 quilòmetres. Amb tantes meravelles per admirar, inclosos els propis palaus que el contenen, surts d'allà mig marejat. Si en poguéssim veure un trosset cada dia!

Tot admirant els tresors de l'Ermitage