dijous, 28 de juliol del 2011

De Sant Petersburg a Moscou (I)

Recorregut del viatge per terres i aigues de Rússia (Cliqueu sobre el mapa)

Fer un viatge per Rússia sol estar en els plans de moltes persones que els agrada conèixer països nous. Quan va sortir l'oportunitat ens hi vam enganxar tot seguit. Feia temps que ens havíem plantejat dur-lo a terme i van ser en Pepe i l'Elena, els nostres companys dels viatges de l'Imserzo i del creuer per les Illes Gregues de la tardor passada, que ens van acabar d'enllaminir. No ens ho vam pensar gaire i ho vam tirar endavant: onze dies de mitjans de juny, per anar de Sant Petersburg a Moscou amb un creuer fluvial navegant pel Volga i altres rius, llacs i canals de la geografia russa.

Després de fer una parada de tres hores a Viena, vam arribar a Sant Petersbursg, abans coneguda com a Leningrad i més abans com a Petrograd; segona ciutat de Rússia i antiga capital. Vam embarcar en el "M.S.Zósimo Shashkov", un dels molts vaixells que fan aquest recorregut. Res a veure amb les grans naus que creuen els mars d'un costat a l'altre, ni per les comoditats, ni pels espais que aquelles ofereixen; no cal oblidar, però, que comencem a navegar per un riu, per gran que sigui.

Només de trepitjar la recepció un grup abillat amb els vestits típics ens ofereixen el pa i la sal al ritme de la música típica russa i seguidament coneixem la que serà la nostra cabina on dormirem durant deu nits. D'acord al que hem dit dels espais una mica petita, amb un bany per un sol usuari i buscant lloc on ubicar les maletes.

Ens informen del "drets i deures" com a viatgers i usuaris del vaixell i de les activitats que dia a dia ens aniran presentant. Al menjador ens agrupem per afinitats i ens situem en una taula fixa per tots els dies de navegació. Durant tots els dies el menjar fou molt més que acceptable i la por a la cuina russa es va esvair tot seguit. A més a més el servei ens va tractar amb gran amabilitat des del primer moment, igualment com totes les altres persones que treballaven a la nau.

Ja estàvem a punt per descobrir una de les ciutats, diuen, més boniques d'Europa. Havíem sortit de Palafrugell a les dues de la matinada i ja era hora de comprovar si els llits de la nostra cabina eren prou còmodes per refer-nos de les hores de viatge, de les esperes i del nerviosisme per les novetats que s'anaven presentant.