dilluns, 28 d’abril del 2008

Fang


Sempre és interessant descobrir coses noves, fer activitats que no havies fet mai, apuntar-te a cursos que et porten per nous camins. Això és el que he fet per segon any consecutiu. M'he apuntat a un curs de modelatge de figures de fang.

Transformar un tros de matèria tova, humida i fins a cert punt enganxosa en la reproducció d'una figura humana a petita escala o de qualsevol altre esser viu o inert és tot un repte. No és gens fàcil, però si hi ha una persona, amb molta paciència, que et diu com ho has de fer i et dona un cop de mà de tant en tant, tot és possible.

La oportunitat me la va oferir l'Associació de Pessebristes del Baix Empordà, de la qual en formo part com a soci i en la persona del Professor Miquel Danés, de Torelló, que cada setmana es desplaça a Mont-ras per traspassar-nos els seus coneixements. Allà dissabte rere dissabte, durant set setmanes, els nostres dits i les nostres mans van donant forma al que nosaltres em escollit previament com a model.

Per ara me basat en dibuixos d'artistes palafrugellencs que varen ser portada de la revista de Palafrugell en la seva primera etapa. L'any passat va ser una peixetera de la Maria Ribot i aquest any un carrador, persona que tallava el suro d'una forma determinada, d'en Josep Martinell. La interpretació ha estat lliure però sempre buscant-hi una semblança.

Els models i els resultats els heu pogut veure a les imatges del començament, sigueu benèvols en els vostres judicis.


1 comentari :

Regalat ha dit...

Avui, Joan, m'he entretingut una estona a fer una relació d'artistes Palafrugellencs i, en anar a consultar a Google per saber-ne més, t'he trobat amb aquesta nova etapa d'escultura de fang.
Suposut que continues amb els teus treballs literaris ...
Doncs moltes felicitats per aquesta jubilació tant productiva !!