diumenge, 30 de març del 2008

Hem plantat un ametller



Responent a la crida feta per Catalunya Ràdio i la Fundació Terra i Paisatge, per celebrar els seus respectius 25è i 10è aniversaris, hem anat a un dels punts assenyalats per col·laborar en la plantació de 35.000 arbres arreu de Catalunya. Per la proximitat amb Palafrugell, fa dies, vam triar Fitor, reservant 2 arbres per a la primera hora del matí.
Per diversos motius ens ha agradat participar en aquesta plantada:
  • Pel fet en si mateix. No cal donar-hi més voltes.
  • Pel lloc triat: Fitor. Un dels paratges emblemàtics de les nostres contrades, destí o punt de pas de moltes de les caminades dels Matiners i lloc de trobada del matí de l'últim dia de l'any per celebrar Santa Coloma, patrona de l'església que domina tot el paisatge.
  • Per l'arbre que hem plantar: un ametller. Un dels meus preferits, el que primer ens anuncia que està arribant el bon temps, tal com va deixar escrit Joan Maragall:

  • "A mig aire de la serra,
    veig un ametller florit:
    Déu te guard bandera blanca,
    dies ha que te delit.
    Ets la pau que s'anuncia
    entre sol núvols i vents...
    No ets encara el millor temps,
    però en tens tota l'alegria."

  • Pels bons amics amb els que hi hem anat, pels que hem trobat allà dalt i feia temps que no ens vèiem i per la excel·lent organització.

Ja m'imagino l'arribada a Fitor, pel mes de febrer d'aquí uns quants anys. Quan tots els ametllers, que hagin sobreviscut a la plantada d'avui estiguin en plena floració sen's oferirà als nostres ulls un espectacle fascinant.