dilluns, 12 de maig del 2014

Els Virolets, 30 anys

Concert-presentació del nou disc

Sembla que era ahir que acompanyava als assajos setmanals de "Els Virolets”, la coral Infantil creada per la Rita Ferrer i apadrinada per la dels més grans “Nit de Juny”, a la nostra filla Mireia. Ara ja fa 30 anys del seu primer concert i ho hem celebrat assistint al concert que ens han ofert els integrants actuals de la coral a la petita carpa de circ instal·lada a la Plaça de Can Mario amb motiu de “Flors i Violes”.

Va ser un concert-presentació del disc que han gravat recentment amb la col·laboració de “Els cremats”. El lloc no era el més adient i també hi feia molta calor, fins i tot una cantaire es va mig desmaiar. Avui l’hem escoltat per primera vegada  i ens ha sonat molt bé. Entre la gran oferta de música que ens arriba actualment per totes bandes, fan de bon escoltar unes cançons procedents de veus joves ben conjuntades, dirigides per una mà experta com la de la Rita.
Presentació de "Els Virolets"

Molts dels seus integrants tenen molts coneixements de música i són estudiants d’instruments  diversos. Alguns d’ells passaran més tard a formar part  de la coral “Nit de Juny” i sovint participen en concerts i intercanvis arreu dels països europeus. Precisament la finalitat de la gravació d’aquest disc es contribuir a cobrir les despeses d’un  pròxim concert  a Noruega, que es donava als espectadors al comprar l’entrada.
Les cançons del primer concert

30 anys són molts anys i és una alegria per la nostra família haver participat, d’una manera o altre, amb les activitats de les dues corals: la Mireia i en Gerard com a cantants, ell també dirigint alguna vegada a “Els Virolets”, nosaltres, els pares, hostatjant als membres d’alguna coral  estrangera, entre d’altres  ara en recordo una vinguda des de Polònia.

Moltes felicitats a tots els que al llarg de 30 anys han format part d’aquesta coral i sobretot als que han fet possible que aquest petit-gran món musical sigui una realitat.