dijous, 1 de maig del 2014

4 dies sense pati

L’Enric Ferrés Duran  i la Fundació Josep Pla han creat la polèmica d’aquests últims dies amb la instal·lació “4 dies sense pati” dins la festa  “Flors i violes” que Palafrugell dedica a la Primavera durant el llarg cap de setmana que dona l’entrada al mes de maig. Des del jardí de la Fundació es pot llegir la frase de Josep Pla “De begades penso en Palafrugell”. Amb el canvi de la v per la b s’ha generat un estat d’opinió sobre la conveniència d’aquesta actuació, tan a favor com en contra.

L’Enric Ferrés ens explica que aquest “4 dies sense pati” són els que va estar castigat sense pati per fer faltes d’ortografia a l’escola. Dona la casualitat que la paret on està escrita es una de les que encerclen el pàrquing, anys abans camp de futbol del Casal i després pati de l’escola on ell estudiava, situada a l’altre costat del carrer.  I que una vegada acabades aquestes diades de “flors i violes” es corregirà la falta ortogràfica, havent aconseguit amb escreix el que es pretenia, ja que diaris, televisió, blogs diversos i totes les xarxes socials se n’han fet ressò.

El mural  i l'escola, a la dreta, des del jardí de la Fundació Josep Pla
Per altre part, aquest espai de Palafrugell ha format part important de la meva vida: Durant trenta anys vaig ser mestre d’aquesta escola i vaig portat a jugar i fer l’educació física dels meus alumnes a aquest antic camp de futbol, on hi jugava el C.F.Palafrugell, quan a la paret en qüestió hi lluïa l’anunci del primer gran supermercat de la població amb el marcador dels partits a primer terme.  A més a més la Fundació Josep Pla, patrocinadora d’aquesta actuació i situada en front del mural era propietat d’uns nostres oncles, antiga “Pensión el Rosal”, que després van vendre a l’Ajuntament.

El jardí de la Fundació amb la "ploma" i les pilotes que es "penjaven"
des del pati-camp de futbol
Aquest dies és una delícia passejar per la vila de Palafrugell on “flors, música, art, roses, llibres, animació infantil i dansa ens acompanyen en un itinerari entrellaçat per patis, jardins i carrers . Uns espais que acullen la fusió inèdita de bona música, gastronomia, literatura, instal·lacions d’arts plàstiques amb regust floral i execucions d’obra inèdita”, tal com ens fa saber el fulletó d’informació que distribueix l’Ajuntament.