dimecres, 12 de març del 2014

Brandada de bacallà amb confitura de tomata




Feia temps que no feia referència a cap plat que m’agradés cuinar per oferir als convidats que de tan en tan s’asseuen a la nostra taula. Aquesta vegada, com es veu pel seu nom, és un entrant: “Brandada de bacallà amb confitura de tomata”.


Per fer la brandada són necessaris:


-          500 grs. de bacallà esqueixat

-          100 grs. d’oli d’oliva verge

-          1 cabeça d’alls

-          50 grs. de crema de llet

-          Confitura de tomata


Elaboració:


-          Posarem a aromatitzar l’oli amb els alls, a foc molt lent, sense que arribi a bullir, durant una mitja hora. Un cop aromatitzat l’oli retirarem els alls.

-         Posarem el bacallà, prèviament dessalat, desfilat i ben espremut per eliminar l’aigua, dins un pot.  Ho courem una mica, tot remenant-lo fins que quedi compacte i de color blanc.

-          Després triturarem el bacallà amb l’ajuda d’un “turmix”. I com si fos una maionesa  hi anirem incorporant l’oli aromatitzat fins que veiem que agafa la textura adequada. Podem afegir-hi una mica de crema de llet.

-          Molt important: Tots els ingredients han d’estar calents quan es triturin. 


Presentació:


-          Al fons d’una copa hi posarem la confitura de tomata, millor d’ elaboració pròpia (llavors ja es complica la recepta), o bé de les que trobem al mercat; n’hi ha d’excel·lents, com les que ens ofereix el Museu de la Confitura de Torrent, al Baix Empordà.  

-          A sobre hi posem la brandada i com ha decoració unes fulles de menta fresca.