diumenge, 3 de febrer del 2013

L’Orfeó Català a Palafrugell




No tinc notícia de cap actuació anterior de l’Orfeó Català a Palafrugell; ahir  dissabte,  però, vam tenir el goig de poder-los escoltar a l’Església parroquial de Sant Martí, convidats de la Coral nit de Juny.
L'Orfeó Català al Palau de la Música

Pels que ens agrada la música, encara que no hi entenguem gaire, va ser una festa que es va fer curta. Ja de bona entrada ens van sorprendre amb una obra a dotze veus, titulada Lux Fulgebit, del director de l’Orfeó,  cantada a cappella, amb els cantaires distribuïts per tota l’església. A la resta del programa ens van interpretar música de la polifonia religiosa de Bruckner, Casals, Fauré i Vila, i música catalana de Toldrà i Millet.  



A l’última part del concert es van unir amb la Coral Nit de Juny per oferir-nos  una peça de Pau Casals, el motet O Vos OmnesLa sardana eterna de Josep Viader, músic gironí que va morir el passat mes d’octubre i molt vinculat amb la Coral que dirigeix Rita Ferrer, que va ser qui va dirigir les dues formacions en aquesta ocasió. 


Com es costum quan canta l’Orfeó Català, es va interpretar el Cant de la Senyera, del mestre Lluís Millet,  sobre un poema de Joan Maragall, compost expressament com a himne de L'Orfeó. I com sempre el públic el va rebre  posant-se drets, entre aplaudiments i afegint-se  en el cant de la tornada. Fins i tot algunes banderes independentistes van voleiar durant l’ interpretació.


Felicitats a la Coral Nit de Juny i en especial a la seva ànima i directora, la Rita Ferrer.