dimarts, 27 de novembre del 2012

Viena (i V)



  Davant de la Sala Daurada
 
S’acaba la nostra estada a la capital austríaca.  De tot el que ens queda per veure triem el Belvedere, un conjunt de dos palaus, separats per una sèrie de jardins, fonts i estàtues situades a varis nivells, que foren creats per la celebració de festes i ara convertits en museus.

 Monument a l'Alliberament rus.

Per arribar-hi, a més del transport públic, hem caminat una bona estona i així hem anat trobant diverses edificacions i monuments que destaquen en el conjunt arquitectònic de Viena: l’església de Sant Carles Borromeo,  la Sala Daurada, on s’hi celebra el famós concert d’Any Nou, el monument a l’Alliberament rus, amb una font espectacular, que commemora el primer aqüeducte de la ciutat ...
 El Belvedere
 
Ja dins del primer palau del Belvedere ens dediquem a recórrer les seves sales dedicades sobre tot a la pintura. En la galeria austríaca dels segles XIX i XX hi ha les sales dedicades a Gustav Klimt on es pot admirar la seva famosa obra “El Petó”. Des de l’interior del palau podem veure diverses perspectives dels jardins amb Viena al fons. Passegem tranquil·lament entre els parterres, les escultures, les fonts i els conjunts d’arbres  acolorits amb les fulles de tardor fins arribar al segon palau on l’art que si exhibeix és tant modern que ens deixa una mica freds i fins i tot parats, en algun cas.


El petó, de Gustav Klint


Al sortir, estàvem molt cansats de tot un matí de caminar, també  teníem força gana i entrem al primer restaurant que trobem, a provar sort. Ens vam decidir pel menú. Vam dinar correctament per 6’5 euros i molt ben atesos pel servei; què més es pot demanar en una gran capital europea!

 El Belvedere
 
Només ens quedava tornar al centre per comprar alguna cosa per emportar-nos-en de record. L’elecció va ser totalment dolça i el record consumible; ens vam dirigir a l’Hotel Sacher on elaboren els famosos pastissos de xocolata del mateix nom i que  embalen amb unes consistents caixes de fusta perquè no es deteriorin dins de les maletes que, com sabem, no són gaire ben tractades en el puja i baixa dels avions. Cap dia havíem pogut entrar al Cafè; era molt difícil perquè sempre hi havia unes extenses cues controlades per gent del personal.

 Jardins del Belvedere
 
La tornada va ser una mica accidentada: l’avió va sortir amb molt de retard degut a unes pedres que diu que havien entrat al motor, els que havien de portar-nos el cotxe no arribaven mai i anar per  l’autopista va ser com fer-ho pel llit d’un riu amb un pam d’aigua tota l’estona. Però el viatge a Viena va valer molt la pena i amb ganes de tornar-hi per gaudir de tot el que ens havia quedat per visitar.

 El Belvedere