diumenge, 15 de gener del 2012

Presentació de la Fundació Pallach


De cap manera podíem faltar a la presentació de la Fundació Pallach feta al Teatre Municipal de Palafrugell tot just ara fa dos dies. Per dues raons molt importants: per la l’implicació familiar en el món educatiu i per la nostra amistat amb el seu impulsor i primer president Josep Mª Soler.

La raó d’aquesta fundació s’expressa en el seu lema: “Tothom educa; s’educa tothom; fem xarxa”. A la portada del seu primer butlletí, que fou entregat als assistents al començament de l’acte podem llegir: “Amb vocació de País, la Fundació Pallach neix a Palafrugell amb l’intent de coordinar i enllaçar els diferents àmbits educatius”.

En Josep Mª ex-alumne de Josep Pallach i gran admirador de la seva obra ens diu en l’entrevista que li fan al butlletí: “”Josep Pallach fou, com a pedagog, un exemple clar d’aquesta manera global i compromesa d’entendre les coses; i per això que ens honora moltíssim portar el seu nom. Tanmateix, la Fundació – amb voluntat de país, com ell ho volia – neix i s’ubica en terres empordaneses, on ell va néixer i fou enterrat”.

El TMP es va omplir de gom a gom, com en les grans ocasions. Es va comptar amb l’assistència de personalitats com l’expresident Pasqual Maragall, la consellera d’ensenyament Irene Rigau, diputats al parlament com Joan Boada, Joaquim Nadal, l’alcalde i ex-alcaldes de Palafrugell i un llarg etc.

L’acte va començar amb un vídeo sobre la vida de Josep Pallach, amb la participació de la seva vídua Teresa Juvé i la seva filla i amb les opinions de persones vinculades a la seva obra, quasi totes assistents a la presentació. Va continuar amb parlaments de l’escriptor Toni Puigvert, del professor Joan Subirats, de la consellera Irene Rigau, del president de la Fundació Josep Mª Soler i per finalitzar de l’ex-president Jordi Pujol a través d’una filmació i de l’alcalde actual de la vila.

S’ha de dir que tota l’organització fou un èxit, ratllant a la perfecció. Sembla que la Fundació ja té prevista algunes actuacions com una Escola d’Estiu, entre d’altres. Amb l’empenta que porten els integrants del Patronat segur que en faran moltes i que totes sortiran tant bé com l’acte inaugural.

Felicitats! I endavant!.