dimecres, 23 de febrer del 2011

Concert a l'Auditori


He anat per primera vegada a l'Auditori de Barcelona. Hi feia el seu primer concert la Coral Nit de Juny de Palafrugell. Concert que formava part del Cicle: Cant Coral a L'Auditori i estava dedicat a Baltasar Bibiloni, compositor i un dels pedagogs musicals i de cant coral més importants de Mallorca.

Bibiloni va posar música a la Cantata "Un nou dia", la lletra de la qual em va encarregar la Rita Ferrer amb motiu del 40è de l' Escola de Música i que es va estrenar al Teatre Municipal de Palafrugell l'any 2008. També va musicar un poema que vaig escriure en motiu del casament del meu fill, a Mallorca, i que li van cantar el seus amics. Per tot això i molt més no podíem deixar d'assistir a aquest concert, que ja sabíem, per endavant, que ens agradaria, tal com va ser.

Formaven el programa cinc peces. Van començar amb dues cançons breus de poetes mallorquins, una nadala de Miquel Martí i Pol, el Salm 84 "Que en són d'amables vostres estances", dedicada a la Coral Nit de Juny i "La posada de la núvia", sobre poemes de Llorenç Moyà, en la que es descriu la vida i les diferents estances d'una casa pairal mallorquina de finals del segle XIX.

Algunes parts foren acompanyades d'un piano, un violoncel i un clarinet, a més a més de la participació de dos solistes vocals: una soprano i un tenor.
Tots plegats i sota la direcció de Rita Ferrer varen delectar quasi una hora i mitja al nombrós públic que va assistir al concert, del que en formavem part una bona colla de palafrugellencs que ens varem desplaçar a la capital per l'ocasió.

Feia goig veure la sala Oriol Martorell de l'Auditori quasi plena de gent, gaudint de l'actuació d'un grup de persones conegudes i amigues, algunes de les quals s'havien assegut a les taules de la meva classe, tot aprenent a llegir i escriure.