dijous, 6 de gener del 2011

Matí de Reis


Ja som a l'últim dia de les festes. Avui s'acaba tot, bé tot no, fins que no comencin altra vegada les escoles, el proper dilluns, no podrem dir que tornem a la normalitat de la vida diària. Encara que la normalitat hauria de ser poder fer festa sempre i no haver de treballar, si no hagués estat per la maledicció bíblica de "et guanyaràs el pa amb el suor del teu front". Com que la realitat és un altra, ens hem d'aguantar i fe el que toca: treballar i treballar. Sempre n'hi ha alguns , que ja ho tenen merescut, que poden viure sense aquesta càrrega, tot esperant que duri molts anys.

Però, a la vida, no tot és treballar. L'altre dia llegia la columna d'un diari, en la que l'autor criticava que al nostre país encara duressin aquestes festes inacabables, segons ell, mentre que a la resta d'Europa ja feia dies que havien apagat les llums i desat les garlandes i s'havien posat a treballar un altre cop. Seguia dient que la festa que avui celebrem sobra al calendari i que si patatim i que si patatam ... sense tenir en compte ni tradicions, ni costums arrelades a la vida de la gent. Ja en tenim prou de Pares Noël escalant les façanes de les cases i de nens disfressats, per Tots Sants, demanant caramels o tirant ous als aparadors de les botigues en nom de no sé quin Halloween importat de l'altre costat de l'Atlàntic.

Han arribat els Reis i tots esperem que ens portin alguna cosa o altre per animar-nos en aquest començament d'any. Els nens i nenes sempre n'esperen molt d'aquests tres Mags que venen de l'Orient i els grans moltes vegades en fem un gra massa volen complir les seves expectatives. Aquest és un bon moment per educar, explicar i raonar el perquè de les desigualtats que en aquests dies encara es posen més de relleu.

Són moments de nostàlgia, dels Reis de la nostra infantesa, de quan ens conformàvem amb ben poca cosa però que també ens emportàvem alguna decepció. Per això ens aboquem amb els més petits volen compensar, la majoria de vegades, el que nosaltres no vam poder tenir.

Ara que tot just hem començat l'any voldria aprofitar l'avinentesa per desitjar a tothom i especialment als que em llegeixen un Feliç 2011 !!.