diumenge, 7 de juny del 2015

Serrat, amb retard

(elpuntavui.cat)

Ja fa una setmana que en Joan Manuel Serrat , a l’Auditori de Girona, ens deia: “Perdonin el retard. He trigat uns quants dies però és que tenia una .... No he pogut arribar abans”. Si, feia quinze dies que havia hagut d’anular el concert degut a una indisposició, sembla que una faringitis l’havia deixat sense veu.

Va començar el concert fent-nos patir una mica, perquè la lletra d’algunes cançons no ens arribava amb prou nitidesa, i sobretot en les menys conegudes,si no et sabies la lletra de memòria. Però de mica en mica la seva veu es va anar escalfant fins que al final la gent  comentava: “Com canta i quina potència de veu que té en Serrat”.

Va començar amb “Cançó de bressol”;  al cap duna estona va rebre una de les primeres ovacions de la nit amb “Temps era temps”. En va cantar unes quantes més (ara no les enumeraré totes) i després d'agafar la guitarra ens va oferir “El drapaire”  i “Cançó de matinada”, que van merèixer una nova ovació.

Després van arribar “Me’n vaig a peu” i sobretot “Pare”, per mi una de les seves millors cançons. Va ser llavors quan va cridar “Visca el Barça i visca el Girona” i tot cantant “No hago otra cosa que pensar en ti” va anar presentant els seus músics.

Les cançons es van anar succeint fins arribar a “Mediterràneo” el gran himne que coneix tothom, acompanyat per tot el públic. També vam poder sentir el Serrat més compromès amb “El niño silvestre”,  i “Algo personal”. I amb la lletra d’en Joan Salvat Papasseït, el nostre gran poeta, ens va oferir “Res no és mesquí”, una altra dels seus grans temes.

No hi van faltar “Paraules d’amor”, l’introducció de la qual va ser: “Aquesta cançó, com és ben sabut, reclama la participació del públic” i “Cantares”.I aquí si que tots els assistents al concert  van participar-hi amb les seves veus, amb tota la força.

Va acabar el concert amb “Hoy puede ser un gran dia”, tot dient-nos: “No s’oblidin de nosaltres, que nosaltres no ens oblidarem de vostés”, així com “En aquesta vida tot s’acaba, sobretot les coses que ens proporcionen més plaer”, amb un somriure que volia dir-ho tot.