dimarts, 2 de juny del 2015

Neus Mar en concert.


Si aneu al restaurant El Fort que la Lola Puig regenta a Ullastret, tasteu l’ ”Aigua de flors” que ella elabora. Aquesta aigua és la que dona nom al nou disc de la Neus Mar. Aquest mateix nom és el de la cançó que l’enceta i la primera, lletra i música,  que ha escrit la Neus. Aquesta és l’ultima estrofa, amb la que s’acaba “Aigua de flors”:

De flors i de colors,
aromes i flaires i somnis al vent
omplint el moment,
i a glops beus la vida, t’empasses les pors.
Tanca els ulls i tasta una aigua de flors.


Al Teatre Municipal de Palafrugell vam poder gaudir  de la veu clara, suau,  però, potent a la vegada, d’aquesta artista baix empordanesa. En aquesta ocasió ens presenta una col·lecció de 15 cançons d’autors i estils diversos; des de les més intimistes com “Vestida de nit” (Castor Pérez i Glòria Cruz) fins a les més “marxoses” com “Lola la tavernera” (Josep Bastons i Carles Casanoves).


Les cançons de Joan Manuel Serrat (“Cantares” i “Pare”), Lluís Llach (“Núvol blanc” i “País petit”) i deu títols més, tant amb català com en castellà, completen el disc i el concert. Sempre acompanyada pels músics que ja vam poder sentir en el seu disc anterior  “A contra corrent”.


Els que hem seguit la Neus des dels concursos que organitzava en Josep Bofill, a “Els ametllers”, ara fa una colla d’anys,  fins avui  dia estem molts contents i donem l’enhorabona a la Neus, desitjant-li un llarg camí en el món de la cançó. 

Pròxima cita de la Neus: la "Cantada d'havaneres de Calella"