dimecres, 22 d’octubre del 2014

Budapest (III)

El Bastió dels Pescadors. Primera impressió.

El segon dia de la nostra estada a Budapest va començar amb la compra d’un pack  en el que estaven inclosos una ruta verda i una de rosa amb autobús turístic (la manera més còmoda i ràpida per traslladar-te pels punts principals de la ciutat) i dos recorreguts pel Danubi, un de dia i l’altre de nit.

Pest, des del Bastió



El dia abans havíem caminat  molt  i bona part del recorregut pel costat de Buda ja l’havíem fet a peu. Ens quedava per veure el Bastió dels Pescadors i l’Església de  Maties. Una de les parades de l’autobus ens deixava allà mateix i vam aprofitar-ho. El Bastió dels Pescadors és un mirador amb un conjunt de torres, escales i terrasses que ofereixen unes perspectives immillorables de Pest.

Afegeix la llegenda

Les set torres representen les set tribus magiars que es van establir per aquells rodals cap a l’any 896. Rep el nom del grup de pescadors responsables de defensar  la ciutat des d’aquell lloc durant l’Edat Mitjana.





Església de Maties

Al costat mateix hi trobem l’església de Nostra Senyora, coneguda popularment per església de Maties. El seu alt campanar es veu des de quasi qualsevol punt de la ciutat, els seus teulats ens van fer pensar, per la seva decoració, en els de la catedral de Viena. 


Interior de l'Església 




L’interior  està recobert de pintures al fresc i rep la llum per nombroses vidrieres.  Allà hi van coronar  Francesc Josep I d’Austria, el marit de Sissí, de la que es troben moltes referències a la ciutat, una d’elles  el Pont Elisabeth.





Columna de la Santíssima Trinitat


Per completar el conjunt hi trobem les estàtues d’Esteve I d’Hungria  i la dedicada a la Santíssima Trinitat construïda per commemorar l’epidèmia de l’any 1709, semblant a la Columna de la pesta que vam trobar a Viena, fa un parell d’anys, a pocs passos de la Catedral de sant Esteve, inaugurada el 1693.


 La pròxima parada  ens va dur al costat del pont dedicat a la Reina Elisabeth on s’havia de pujar al vaixell que ens havia de passejar pel Danubi, després de dinar en el primer restaurant presentable que trobéssim.


Conjunt del Bastió dels Pescadors: Església de Maties, Monument a Esteve I d'Hungria i part de les set torres.