dimarts, 14 d’octubre del 2014

Budapest (II)


A punt d'agafar l'ascensor per pujar al castell de Buda

Doncs, tirem endavant i amb el cor una mica encongit busquem el camí per pujar al Castell de Buda. Queda una mica enlaire però descobrim un ascensor que ens facilitarà el camí. Hi ha un torn, com els del metro, en el que s’hi indica que s’obre posant-l’hi unes monedes; no trobem el forat enlloc, ho preguntem a un home que està assegut darrera una porta de vidres i amb cara de pomes agres ens fa entendre que es pot passar sense pagar.

Palau Reial
Ja hem arribat al Palau Reial i ens passegem per les places i carrers que composen tot el conjunt que ha estat arrasat i reconstruït al menys sis vegades al llarg de la història. Aquest conjunt està ple d’estatues de diferents personatges, com a tota la ciutat  i  els edificis principals estan habilitats com a museus. Passem pel davant de les oficines del President de la República, al Palau Sàndor,  i baixem per les escales dels Habsburg on una entrada espectacular ens porta al Palau Reial.

Entrada al Palau Reial per la porta dels Habsburg

Des de l’explanada que trobem al peu dels escalons podem observar unes magnífiques vistes de la ciutat. Al nostres peus hi ha el pont més famós de Budapest: el “Pont de les Cadenes”, que al cap de poc travessarem; va estar a punt  de no acabar-se, va ser destruït el 1945  i tornat a aixecar el 1949. Les torres que l’aguanten i els lleons que en vigilen les entrades són els seus signes d’identitat.

Pont de les cadenes
Altra vegada a Pest  agafem forces prenent un gelat espectacular a la famosa pastisseria Gerbaud, diuen la millor de la ciutat, a la que hi anem a parar per casualitat.

Després del gelat
L’última visita del dia la fem a l’església de Sant Esteve, amb dos campanars i una cúpula, a la que si pot accedir amb un ascensor per 
gaudir de la panoràmica de la ciutat. No hi vam pujar. Des del mont Gellert i del Castell de Buda ja havíem gaudit de quasi totes les vistes possibles de Budapest i estàvem molt cansats. Al davant del temple hi ha una magnífica plaça on l’últim dia de la nostra estada vam veure-hi filmar una pel·lícula o un spot  publicitari  amb la intervenció de persones amb cadira de rodes.

Cúpula de l'Església de Sant Esteve

Tot i el nostre cansament encara ens decidim a fer una passejada per l’Avinguda  Andrassy, una de les més importants de la ciutat,   fins arribar al davant de l’Òpera, des d’on definitivament donem per acabat el nostre primer dia turístic per Budapest.