dilluns, 26 de gener del 2009

Vies verdes - Ruta del tren petit


Se n'ha parlat molt a favor i en contra. Suposo que els que ho fan a favor són els que en gaudeixen en les seves caminades o passejades en bicicleta i els que ho fan en contra són els que han vist retallats els seus camps o propietats particulars per enquibir-hi aquesta via.


A nosaltres, Els Matiners, ens agrada força però la trobem avorrida. Tot és molt planer, millor dit completament planer. No té cap emoció. No té res a veure en caminar per un corriolet enmig d'un bosc, amb el terra atapeït de fulles, havent de saltar sobre una bassa d'aigua, un munt de pedres o ajupir-te per passar sota el tronc d'un arbre que ha caigut de vell o degut a una tempesta.


És immillorable per anar-hi un grup d'amics i fer petar la xerrada mentre camines, per caminar de pressa o per córrer, per anar amb bicicleta, per fer caminades amb nens... Per la nostra manera de fer per anar-hi de tant en tant.


Està ben senyalitzat. Diu als ciclistes que han de respectar el ritme dels que caminen. Hi ha passos de zebra quan es travessen les petites carreteres que transcorren per tot el pla. Senyala clarament les diverses desviacions...


Des de Palafrugell es pot agafar a la zona de la Granota o del davant de l'Intermarché travessant l'Aubi, si no porta aigua. Una altra manera és anar cap a Ermedàs i a l'arribar a la bifurcació del camí de Calella dirigir-se a la Torre Roja fins a trobar el camí principal.


Nosaltres l'hem fet fins al darrera de la gasolinera de Sant Joan de i després hem tornat pel mateix camí o per algun altre que connecta amb aquesta via verda. Com és el cas del ramal que va fins a Vall-llobrega passant per sota de l'autovia. A l'arribar a les naus industrials ens dirigim a Can Sidro i d'allà anem agafar el camí que permet arribar a Bell-lloc, però ara en direcció cap a Mont-ras. També hi ha una desviació que arriba fins el pont de la platja de Castell.


Una bona part d'aquesta via verda que han batejat com "Ruta del tren petit" transcorre paral·lela al "Camí Ral". Hi han plantat força arbres que quan es facin grans faran les caminades de l'estiu més agradables. Diuen que tenen la intenció d'allargar el camí fins a Platja d'Aro i Sant Feliu i enllaçar amb el que ja existeix fins a Girona, del que ja n'hem fet un petit bocí, i d'aquí fins Olot.


Bon camí i bona sort.