dilluns, 15 de desembre del 2008

Un any més!!


Com cada any el Teatre Municipal es va omplir per assistir a la presentació de "Crònica d'un Any" i entrega dels premis Peix Fregit i Palafrugellencs de l'Any. Sempre agrada veure a la gent del poble, amb la que tens més contactes al llarg de l'any, junts en un acte eminentment positiu.

La crònica de l'any que s'acaba ens ajuda a fer un repàs del que ha passat al poble i ha reflexionar sobre el que hem fet nosaltres durant aquest temps. El reconeixement als que han fet coses importants ens fa adonar que hi ha moltes persones que es mouen durant aquest espai de temps i que elles només són la punta d'iceberg de tots els que d'una manera o altre passen hores de treball i moltes vegades disgustos per ajudar als altres.

En l'acte d'aquest any voldria d'estacar d'entre tots els premiats, autoritats i presentadors i les paraules que varen dir tres moments:

- Quan en Xavier Solà, presentador del Crònica i gran periodista, va dir amb el seu estil personalíssim que "en tota comunitat hi ha dos tipus de persones els que fan coses i els que ho critiquen". Jo hi afegiria que aquestes crítiques quasi mai són positives i que si s'hagués de fer cas d'aquests crítics ja podríem plegar. Per altre part potser és el que ells voldrien perquè així no es veuria tant que ells no serveixen per res.

- El coratge de la Juani, la mare de l'Antoni Miguel, que després de tot el que ha passat tingues la força de pujar a l'escenari i dir unes paraules d'agraïment pel guardó donat al seu fill en motiu d'haver obtingut diploma olímpic als Jocs Olímpics de Pequín.

- Les paraules de l'alcalde Lluís Medir i que l'endemà reflectia El Punt a tota plana: "Orgullosos de ser de Palafrugell". Per més que ens vulguin fer creure el contrari a Palafrugell es fan moltes activitats i és mou molta gent per ajudar als altres, però és més fàcil dir que el que fan al poble del costat és millor que el que fem nosaltres. I repeteixo que tot serveix per amagar la inutilitat dels que fan aquests comentaris.

Només falta felicitar a amics, ex-alumnes i premiats en general que van obtenir els guardons d'aquest any.