dissabte, 19 de desembre del 2015

Caminant per París (I)

La finestra de la nostra habitació
a l'hotel de Suède a St. Germain

Ara fa 25 anys que vam  anar a París i no hi havíem  tornat; les ganes hi eren, però... Havíem descobert una gran ciutat; tot repassant l’àlbum de fotos d’aquell viatge, he llegit, a la seva l’última plana, escrit amb lletres majúscules: "AU REVOIRE, PARÍS" .  Per fi, el desig s’ha acomplert.

 Place de la Concorde.
L’any 1990 un autocar ens va portar a tots els llocs on solen anar els turistes: abans d’arribar vam anar a Versalles  i a Fontaineblau, després vam pujar a la torre Eiffel i al Gran Arc de la Defense, vam visitar el Louvre, Notre Dame, el centre Pompidou i els Invàlids, vam passejar en bateaux mouche pel Sena, vam sopar a Montmatre, al barri llatí i al Gran Café des Capucines, vam assistir a un espectacle del Moulin Rouge... , però ens varen quedar ganes de caminar per la ciutat  amb tota la tranquil·litat  del món.

La Sainte Chapelle, un dels monuments que
m'havia quedat per veure a la visita anterior

Tal com ja he dit aquest desig es va complir fa pocs dies. El TGV ens va portar còmodament de Girona a la Gare de Lyon. En mitja hora un autobús ens va deixar a tocar d’un petit l’hotel proper al  centre de la ciutat. La finestra de la nostra habitació s’obria sobre els jardins del palau de Matignon, residència del primer ministre Francès i a pocs metres, al mateix carrer,  s’hi trobava l’ambaixada de Síria.

LLibres al costat del Sena
Ens havien advertit de les circumstàncies que coincidien en aquells dies: feia poc temps dels atemptats, la Conferència sobre el Clima i la segona volta de les eleccions. Però tot va anar com una seda; molta gent pel carrer durant tot el dia; molta vigilància, però no excessiva: no ens van demanar el DNI, ni tan sols al pujar i baixar del tren tant d’anada com de tornada.


Havia arribat el gran moment: caminar pels carrers de París, sense presses, sense “l’obligació” de fer determinades coses o d’anar a determinats llocs. Als setanta i pico d’anys París era nostre!!


Feia fred caminant pels ponts de París