diumenge, 26 d’abril del 2015

Vuit dies intensos

Temps de llargues caminades
Diuen que quan deixes de treballar per l’edat a la que has arribat, o sigui, et jubiles, has de gaudir del temps que et queda lliure i participar en tot tipus d’activitats, siguin físiques o mentals, per tal de no avorrir-te i mantenir-te en forma.  Jo ja fa dotze anys que faig cas d’aquest consells i a mida que han anat passant els anys m’he anat adaptant  a les condicions que la salut m’ha permès.

Aquests últims vuit dies, coincidint amb la setmana de Sant Jordi, han estat potser una mica massa intensos i a l’arribar al diumenge m’ha entrat una lassitud, una galvana, o com vulgueu dir-ne que no em mouria del sofà; ni ganes de llegir no m’han quedat, que ja es dir tractant-se de la meva manera preferida de passar el temps. Sort que han vingut a dinar els nostres nets, amb els seus pares i m’he tornat posar en marxa.

Vaig començar el divendres 17, esmorzant  amb els Matiners, els companys de caminades d’altres temps. I al vespre,  assistint a la presentació del llibre de la Teresa Juvé “Tu ets jo”, a la llibreria Mediterrània,  en el que ens parla dels seus anys de relació amb el seu marit Josep Pallach. En principi teníem previst anar a la presentació del nou llibre de la Sílvia Soler “Un any i mig”, a Torroella de Montgrí, a la que també ens havien convidat , però tenint en compte la relació amb la Fundació Pallach va ser fàcil decidir-nos.

Tot a punt pel dinar de la trobada

El dissabte i diumenge varem tenir festa grossa a Galliners, preparant  i gaudint de la Trobada dels que van ser alumnes de la seva escola, des de l’any 1935. Muntar les infraestructures pel dinar, netejar l’escala del campanar de l’Església Parroquial, per on havia de pujar la coral que havia de cantar al cor durant la missa i que, a última hora del divendres, vam descobrir plena de fems de colom fins “a mitja cama” ; acabar de concretar les tasques  corresponents a cadascun dels organitzadors, per tal de rebre, acompanyar i servir a la taula als 150 participants a l’acte, fins a recollir i deixar en ordre tot el que havíem emprat. Barrejat tot amb les emocions d’uns encontres llarg temps posposats i amb la pluja que tampoc ens va oblidar, vàrem arribar al diumenge al vespre cansats per la feina feta i molt contents pels resultats assolits.

El dilluns, després d’una sessió de ioga, entrevista a una bibliotecària, (és la setmana de Sant Jordi) que forma  part del treball “Històries de vida” que organitza l’Axiu Municipal. 

El dimecres “Revetlla de Sant Jordi” al pati de la Biblioteca amb l’actuació de les “Meriterrànies”, duies noies catalanes que ens portaven sons d’Amèrica del Sud, on s’havien conegut  fent tasques de voluntariat, barrejats amb cançons de casa nostra.

El dijous, matí de San Jordi: passejada obligatòria  pel carrer Cavallers i la fira del llibre, Dues hores de voluntari  per tal d’ajudar a la organització de la lectura d’un text de Josep Pla, al Teatre Municipal. Per la tarda, participació directe en aquesta lectura  des del mateix escenari.


El divendres al vespre, altra cop al TMP per gaudir del concert  conjunt del grup “Els Cremats” i “La Principal de la Bisbal”: un recull de cançons de cantants i grups dels Països Catalans per emocionar a tothom.

I el dissabte, també al vespre, per concloure la vuitada, sopar 285 de la societat  cultural i gastronòmica “La Xefla”, al Restaurant Tramuntana del “Double Tree By Hilton Hotel” del Golf Empordà; amb la directora del Parc d’atraccions del Tibidabo com a convidada. 

Entremig s’havia de segar la gespa del jardí, treure herbes, ensulfatar  els rosers, els geranis ..., netejar la piscina, regar ... i encara ha sobrat  temps de llegir “Gegants de gel” de Joan Benesiu i  “Un tipo implacable”, un llibre de lladres i policies escrit per Elmore Leonard.


I diuen que els jubilats s’avorreixen!  Un ritme així no el podria aguantar totes les setmanes, però fent-ho amb ganes i ordenant  les activitats amb estones de descans i tranquil·litat entremig, tot és possible! Veurem que ens ofereix la setmana que comencem demà!