dijous, 19 de febrer del 2015

Un altre projecte en marxa



A l’abril de l’any passat es va presentar el treball “Històries de vida. La Sauleda-Carrer Ample”. Ara se’n pot veure una exposició a l’Arxiu Municipal de Palafrugell. Aquest projecte inclou també una publicació  que es pot adquirir a les llibreries i un audiovisual que es pot veure en línia  http://www.youtube.com/watch?v=zG-4OQodp2s .

Ara l’AMP vol dur-ho a terme entre els veïns de Vilaseca-Bruguerol. Com que ja s’havia publicat el llibre “Els noms dels carrers de Palafrugell” ens han proposat a en Lluís Maimí com a fotògraf, a en Carles Martí, autor de l’audiovisual anterior i a mí mateix, com a coordinador i entrevistador .

Ja tenim en marxa, doncs, ”Històries de vida. Vilaseca- Bruguerol”. Es tracta de fer una sèrie d’entrevistes a 30 persones del barri, d’edats i feines diverses, per tal de què ens expliquin la seva vida i la seva relació amb Palafrugell i concretament amb Vilaseca o el Bruguerol. Hem d’agraïr a l’Associació de veïns que ens orientés cap a les possible persones a les que podríem dirigir-nos per a dur a terme el treball.

youtube.com

La meva feina consisteix en contactar amb les persones que ens semblem adequades i  juntament amb en Carles i en Lluís dirigir-nos als seus domicilis, en dies i hores ja pactades per endavant, i parlar amb ells.Un cop en  Carles ha trobat la posició adequada en referència a la llum, ens instal·lem i comencem la feina. A mi em toca engegar l’entrevista mentre comença la filmació i en Lluís fotografia al personatge. Tots tres, però, podem fer preguntes que ens semblin interessants  en relació al que ens van explicant els entrevistats.

espaishumans.com

Demanem  també cinc fotografies, triades per cadascun  dels personatges, dels moments de la seva vida que ells creguin més interessants.   Tant aquestes fotografies com les que fa en Lluís i la filmació, la part més important del projecte,  quedaran dipositades a l’Arxiu, com a fons per la seva consulta amb finalitat de recerca, docència o difusió cultural, comptant amb l’autorització de les persones corresponents.

La Torre de Vila-seca, símbol del barri.
caminantpelpaís.blogsp...


Quan tot estigui acabat se’n farà la presentació corresponent. Ara, quan em pregunten amb què estic embolicat, queda molt bé contestar : “Doncs, mira, amb dues persones més, estem fent un documental”. I em quedo tan ample.