dimarts, 28 de febrer del 2012

Un sopar excel·lent


Trobar un bon restaurant, on t’ofereixin un menú excel•lent per un preu pactat i sense sorpreses, et rebin amb cordialitat i que a l’hora de sortir et sentis completament satisfet, és la tasca que han de portar a terme quatre dels integrants de la Societat Cultural i Gastronòmica La Xefla, amb seu a Palafrugell, als que els toca organitzar el sopar d’aquell mes.

Aquesta vegada els organitzadors van triar el restaurant de l’IES Baix Empordà que sota el nom de Cap Roig ensenya a un grup de nois i noies el doble ofici de com treballar a la cuina i a la sala d’un establiment de restauració com les de molts que tenim a la nostra comarca i del que es pot gaudir tres dinars a la setmana i tots els esmorzars dels dies feiners.

El sopar va ser una sorpresa constant en la que si van implicar molts dels professors i alumnes del centre de diferents àrees i dels de cuina i sala en particular. El resultat va ser un maridatge de menjars i vins de molta qualitat envoltats per una atmosfera on tots els detalls hi estaven contemplats.

No es tracta de detallar cada un dels plats sinó d’oferir quatre pinzellades del que vam gaudir amb tots els sentits. Primer cridaven l’atenció els centres de fruites, verdures, pastes i fruits secs amb els que l’àrea de plàstica havia decorat les taules. Cada plat, sis entre aperitius, plats principals i postres eren presentats per un alumne diferent, a la vegada que el pa que acompanyava a cadascun d’ells, mentre en una pantalla es veia la seva acurada realització, filmada per l’àrea d’audiovisuals.

El representant d’els Cellers Casa Suriol, pertanyents a una empresa familiar, ens va anar presentant cada un dels sis vins que acompanyaven a cada plat, des del cava de l’aperitiu fins el vi de postres. I al final, com és costum en tots els sopars de la Xefla, ens va parlar de “La consciència ecològica” referint-se als cultius de les nostres contrades, amb un torn obert de preguntes per aclarir conceptes, si és necessari.

Tot plegat va estar amenitzat pels alumnes de música del centre que ens van oferir una peça musical diferent després de la presentació de cada plat on estaven representats tots els estils musicals, des de la música clàssica, fins al rap, passant per Leonard Coen i altres autors.

Un sopar diferent i de qualitat que ens va permetre adonar-nos que amb uns professors i uns alumnes que poden fer gaudir als clients com ho van fer amb nosaltres el futur de la restauració del nostre país està assegurat.