diumenge, 23 d’agost del 2009

Estiuejar a la Costa Brava


Ja fa una colla d'anys, quan vaig deixar de treballar els estius, al arribar al mes de setembre i tornaven a començar les classes, quedava bé explicar on havies anat durant aquells dies de vacances. Quan m'ho preguntaven sempre els contestava el mateix: "Al millor lloc del món, a la Costa Brava". En aquells temps encara no coneixia gaires llocs diferents per poder-ho comparar. Ara que en conec alguns més segueixo opinant igual.

Només hem de pujar al far de Sant Sebastià i fer una mirada fins allà on ens allargui la vista. No fa gaire hi vam pujar amb uns amics, catalans per cert, que vam fer en un dels viatges i que mai hi havien pujat. Al veure el paisatge que sens oferia a la nostra contemplació van exclamar: "Hem anat tan lluny quan aquí tenim aquestes meravelles que no coneixem !"

L'altre dia anant a caminar ens vam trobar amb una amiga que aquest any ha deixat de treballar en un negoci familiar de temporada: regentava un hotel . Era feliç, mai havia pogut fer vacances durant els mesos d'estiu a la seva pròpia terra. Havia descobert una nova costa Brava.

Avui he llegit un article al diari on el columnista, ja d'edat força avançada, ha descobert el que és fer vacances a casa teva. L'home estava meravellat del descobriment que havia fet i de la quantitat de coses que podia fer estiuejant al propi domicili, sobretot, es clar, si reuneix unes condicions òptimes, com era el seu cas.

Diuen que hi ha massa gent, que el tràfic es afeixugant, que has de fer cues als supermercats, que... Tot això es veritat quan treballes, però si fas vacances pots triar l'hora d'anar i de fer el que vulguis amb tota tranquil·litat. El que no es pot fer es fer-ho tot al mateix moment que altres milers de persones.

I si algunes vegades t'has d'esperar una mica o et trobes envoltat de gent per totes bandes, no cal que et posis nerviós com fan molts dels estiuejants que tenim per aquí. Hem de pensar que tenim la sort de fer vacances en un dels millors llocs del món i que en molts casos desconeixem completament.