dimarts, 3 de maig del 2016

Històries de Vida. Vila-seca/Bruguerol



Ja fa un temps vaig escriure en aquest blog un article del nou repte que ens havia proposat  l’Arxiu de Palafrugell  sobre la realització del segon volum de “Històries de Vida” dedicada als barris de la vila. En aquest cas els de Vila-seca/Bruguerol.

Aquesta col·lecció té com a objectiu reconstruir i preservar, a través de la memòria oral i personal dels seus habitants, la història col·lectiva dels barris de Palafrugell.

Després de la presentació de “Els noms dels carrers de Palafrugell”, volum número 23 de la col·lecció “Quaderns de Palafrugell”,  i per tal de que no ens rovelléssim com a voluntaris jubilats,  la Conxa Sauri ens va fer aquest oferiment  a en Lluís Maimí, l’autor de les fotos, i a mi mateix, l’autor del text.

Fotograma de l'audiovisual
Basant-nos en el primer volum sobre els barris de La Sauleda/Carrer Ample que es va presentar el 1914, vam portar a terme l’encàrrec juntament amb en Carles Martí. Ens vam repartir la feina segons l’especialitat de cadascú: Les fotografies han estat cosa d’en Lluís i la filmació del vídeo i realització del CD d'en Carles. De la coordinació, l’elecció dels entrevistats i les entrevistes, amb la col·laboració de tots tres,  me’n vaig fer càrrec jo.

El llibre recull una selecció de frases de les 25 entrevistes realitzades, així com el retrat dels protagonistes i fotografies de diferents èpoques, dels seus àlbums familiars. A l’audiovisual, també disponible a Internet (pandora.palafrugell.cat) trobem les converses mantingudes amb els veïns, on han anat desgranant les seves memòries personals.

                                                                            (Diari de Girona)


La presentació es va dur a terme en el marc de “Flors i Violes”, al Centre Fraternal, el passat dissabte dia 30 d’abril.


2 comentaris :

M.C. Saurí ha dit...

Joan fas molta feina, i la fas de manera pacient i constant, sense donar masses voltes a res, passant-ho bé i fent sentir bé als altres. El resultat ha de ser bo per força... En fi, una altra bona experiència per a tots els que hem treballat en el projecte. Moltes gràcies!

Vicenç Rigau ha dit...

Joan molt bona feina i excel.lent resultat. Només una qüestió. Segur que fa tant temps que es va publicar el volum de la Sauleda?