dimarts, 16 de juny del 2015

Llibres, gastronomia, art...


No em cansaré de repetir que a Palafrugell es fan infinitat d'activitats i actes culturals una setmana rere l'altra, sense parlar dels esportius, cap als que hi tinc, personalment menys tirada. Molt d'ells, tot i mirar d'estar-ne ben informat, em passen per alt i m'adono de la seva celebració quan ja s'han dut a terme. T'ampoc m'interessen tots, en cas contrari segurament no en donaria abast i també es bo saber seleccionar.

Aquesta darrera setmana, per exemple, he assistit a tres actes de signe ben diferent. El dijous es va presentar al bar musical Alter Ego el llibre de relats de Pere Costa Pagès “Maduixes i llimones”. L’autor és mestre de l’Escola Vedruna, un ex alumne, així com també company de feina. També ha estat periodista del Punt diari i és entrenador del Club Handbol Garbí. És el seu segon llibre de narrativa i el quart de la seva tasca com escriptor. Sempre fa goig constatar que la feina feta en altres temps ha tingut un profit per altres persones. A la presentació hi va intervenir Neus Mar i Emilio Sànchez, que van desgranar  les seves cançons entre les intervencions del presentadors del llibre i l’autor.

La 14ª edició dels Enfilalls va tenir lloc el dissabte. Al centre de la vila s’oferien una sèrie de tastets elaborats per diferents establiments  i parades del mercat que va convocar una gran quantitat d’assistents. Des d’una fideuada, una mini hamburguesa,  un enfilall de carn amb  verdures i sofisticats “montaditos”, fins a uns brunyols de crema, coques o pastisseria variada, vam poder gaudir d’un berenar-sopar gastronòmic, que aquest any es va retardar una mica en el temps degut a triplets i convocatòries electorals.


Després de “Flors i violes” vam tenir una altra ocasió per entrar de nou a l’edifici de la Fundació Vila Casas a Can Mario on s’estrenaven  noves exposicions entre elles un concurs  d’obres escultòriques, especialitat de la Fundació a Palafrugell, i excepcionalment una de pintura. Una de les escultures era obra d’un altre ex alumne, en Jordi Gich, que treballa la fusta delicadament i que vaig poder saludar  i felicitar personalment després de molts anys de no veure’ns . 

Les pintures  eren obra de Mercè Lluís, que té sala pròpia a Palafrugell, però aquesta vegada inaugurava exposició a la Vila Casas. Amb el nom de “París, 1900-1930” els seus quadres expressius i acolorits omplien les blanques parets tot recordant als artistes bohemis i tots els personatges, que es congregaven al Bulevard de Montparnasse de París a principis del segle XX.

A veure que ens depararà la vida cultural de Palafrugell en les pròximes dates!