Des del monument de les sabates vam començar a caminar
altra vegada per la riba del Danubi per
anar al Mercat Central, on ens havien dit que si podia menjar molt bé i a molt
bon preu. Pel camí, així com en tota la ciutat, ens vam anar trobant amb molts
monuments, alguns amb estàtues de grans personalitats i altres dedicats a senzills
personatges com el del pintor fent la seva feina d’artista, el follet assegut a
la tanca i d’esquenes al riu o el de la nena que juga amb el seu
gos.
Davant de l'edifici Bàlna |
Era una mica aviat i abans d’anar al Mercat vam encaminar-nos
a l’edifici anomenat Bàlna, uns antics magatzems reconvertits en
centre cultural que ja ens havia cridat l’atenció, durant el passeig nocturn en
vaixell, per la seva coberta simulant el cos d’un peix amb les escates il·luminades
d’un color blau-lilós. Al seu interior grups de jovent feien activitats vàries,
hi havia botigues d’articles artesanals i entre altres espais un restaurant amb
bona pinta; però havíem decidit anar a dinar al Mercat Central.
La coberta del Bàlna. |
Arribats a una espècie de Boqueria, tan pel continent com
pel contingut, ens van orientar cap al pis de dalt per tal de poder menjar. En un
passadís no gaire ample, amb unes taules altes a un costat i les parades de
menjar a l’altre hi havia tal quantitat de gent passant-se plats d’un cantó a l’altre,
menjant, xerrant amb veu alta, demanant el que volien menjar i quasi a empentes,
ens vam sentir molt afeixugats, tant, que vam decidir provar sort al restaurant
que havíem vist al centre cultural.
Interior del Mercat Central |
Allà no vam trobar la quantitat i varietat de plats del Mercat,
que feien molt bona cara, però a la vegada carregats d’ingredients que no ens
convenien massa per la nostra salut
(quan la guineu no les pot haver diu que són verdes). Però la
tranquil·litat de què vam gaudir, asseguts a l’aire lliure, al costat mateix del
Danubi, sense crits ni olors massa carregades, no va tenir preu.
Dinar vora el Danubi. Al fons el mont Geller. |
L’última tarda la vam dedicar a passejar tranquil·lament per llocs ja coneguts i per altres que anàvem
descobrint. Vam acabar el dia en un dels carrers més comercials i turístics de
Budapest, a Vaci utca, on vam poder prendre una xocolata ben calenta, queien
quatre gotes i es va posar molt bé; amb la petita anècdota que al demanar-la i
amb els embolics de l’ idioma, ens pensàvem que no ens havien entès i ens portaven
una tassa de llet fumejant, però resulta que era xocolata desfeta ,blanca, d’un gust exquisit.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada