Quan arriba la primavera, val la pena anar a pasejarse per la Girona antiga per admirar i gaudir de l'exposició anual de flors; aquest any ja van per la 58ª edició; en fa molts que procurem anar-hi en un dia feiner per no trobar-hi tanta gent, però ahir, tot i ser dimarts, els carrers del centre antic anàven de gom a gom i les cues als llocs més emblemàtics eren molt llargues, sobretot a l'Església de Sant LLuc, als anomenats Banys Àrabs i a les Sarraïnes, però valia la pena. Com ja deia la publicitat i el plànol que es repartia no vam deixar de veure els 10 imprescindibles i després tots els que anàvem trobant en el nostre recorregut. Amb les fotografies no fan falta paraules.
Banys Àrabs |
Les Sarraïnes |
Sant Nicolau |
Claustre de la Catedral |
Torre Gironella |
La Carbonera |
Finestra d'una casa qualsevol |
Aperitiu: Tempura d'herbes i flors aromàtiques.
Entrant: Niu de pasta fresca ecològica amb pesto de calèndules o Amanida de roselles ( roses i altres flors) i albercocs amb recuit de drap.
Principal:Tronc de lluç amb infusió de flor de camamilla salvatge i pèsols en textures o Garró de porc confitat amb aiguanaf, flors de romaní i culis de garrofes.
Postres: Bunyols de flor de saüc i copa de xampanet de les seves flors.
Per beure: Una cervesa d'elaboració pròpia: Gala de flors ( tot seguint una recepta medieval, a més a més de llúpul i flocs de civada, s'hi ha afegit hibisc, calèndula i saüc).
Per acabar vam prendre una infusió d'herbes i flors fresques.
Tot plegat va ser excel·lent.Un dinar que no es per fer sovint però que lliga totalment amb el que fèiem a Girona aquell dia.
1 comentari :
Que bé aquestes fotos, també vam anr-hi pero vam fer un recorregut molt curt,el menu de La Calèndula m'agrada molt mirarem d'anar-hi l'any vinent
Publica un comentari a l'entrada