A punt de sopar, a "Lo Mirador de Torroella" |
Divendres va començar el 30è curs de la fundació de La
Xefla, l’Associació Gastronòmica i Cultural nascuda a Palafrugell el 1986. Gastronòmica, perquè està establert
que es faran, com a mínim vuit àpats a l’any, la majoria sopars; Cultural,
perquè a cada sopar es convida a una persona que al final de l’àpat fa una xerrada d’uns vint minuts, seguida del
col·loqui corresponent sobre el tema que
se li demani o que ell proposi, relacionat sobre tot amb la seva feina, les
seves aficions o qualsevol altre que tingui un interès especial.
Experimentant al "Sa Punta" |
Els sopars es fan normalment en restaurants de reconeguda
solvència i també en barraques o altres llocs on puguin cuinar els propis
socis. L’organització d’aquests sopars es decideix en una assemblea, a
començaments d’estiu, on a part de valorar tot el curs es sortegen els noms de les persones que cada mes triaran el lloc, el menú, el
convidat i convocaran als possibles assistents; també es sortejaran els quatre
socis que formaran part de la Coordinadora, que durà a terme les tasques de
supervisió general, així com el control econòmic.
La xef Iolanda Bustos recollint, al seu hort, les flors i les herbes que ens menjarem a "La Calèndula" de Regencós |
Al començament de cada curs es fa entrega d’un pin numerat
i de diferents materials (plata, or...) als socis que han assistit a cinquanta, cent o fins ara,dos-cents
sopars; l’any que ve, s’arribarà a la xifra de tres-cents àpats de La Xefla.
Durant aquests 30 anys s’ha anat a restaurants de tot tipus,
des de restaurants casolans fins a restaurants “estrellats”, tals com Les cols
de la Fina Puigdevall, el Casamar d’en Quim Casellas, els Tinars d’en marc Gascons
o el Mas d’Osor d’en Nando Jubany. Normalment , però, no ens movem de locals
del nostre entorn que ens ofereixin una bona qualitat dintre els pressupostos
que aprovem cada any a l’assemblea.
Els convidats que hem tingut han sigut de tots els àmbits: personatges
locals, artistes plàstics, presentadors de ràdio i televisió, professions
liberals, col·leccionistes, esportistes, escriptors polítics (fins i tot consellers
de la Generalitat)...
Esperem que aquest pròxims anys puguem continuar gaudint
d’una bona cuina i enriquir-nos culturalment amb les aportacions dels nostres convidats.
Garoinada a la barraca dels Liris a Tamariu |
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada