Feia temps que no feia referència a cap plat que m’agradés
cuinar per oferir als convidats que de tan en tan s’asseuen a la nostra taula.
Aquesta vegada, com es veu pel seu nom, és un entrant: “Brandada de bacallà amb
confitura de tomata”.
Per fer la brandada són necessaris:
-
500
grs. de bacallà esqueixat
-
100
grs. d’oli d’oliva verge
-
1
cabeça d’alls
-
50
grs. de crema de llet
-
Confitura
de tomata
Elaboració:
-
Posarem
a aromatitzar l’oli amb els alls, a foc molt lent, sense que arribi a bullir,
durant una mitja hora. Un cop aromatitzat l’oli retirarem els alls.
-
Posarem
el bacallà, prèviament dessalat, desfilat i ben espremut per eliminar l’aigua,
dins un pot. Ho courem una mica, tot
remenant-lo fins que quedi compacte i de color blanc.
-
Després
triturarem el bacallà amb l’ajuda d’un “turmix”. I com si fos una maionesa hi anirem incorporant l’oli aromatitzat fins
que veiem que agafa la textura adequada. Podem afegir-hi una mica de crema de llet.
-
Molt
important: Tots els ingredients han d’estar calents quan es triturin.
Presentació:
-
Al
fons d’una copa hi posarem la confitura de tomata, millor d’ elaboració pròpia
(llavors ja es complica la recepta), o bé de les que trobem al mercat; n’hi
ha d’excel·lents, com les que ens ofereix el Museu de la Confitura de Torrent,
al Baix Empordà.
-
A
sobre hi posem la brandada i com ha decoració unes fulles de menta fresca.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada